Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Steiermark képes leírás - Ausztriai várak.tlap.hu
részletek »

Steiermark - Ausztriai várak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-varak.tlap.hu » Steiermark
Keresés
Találatok száma - 13 db
Boszorkányőrület Riegersburgban

Boszorkányőrület Riegersburgban

A 17. század utolsó harmadában Stájerország dél-keleti részén boszorkányperek sorozatára került sor, amelyeken állítólagos boszorkányokat és varázslókat kínzásokkal vallomások tételére kényszerítettek, amely után pedig szörnyű ítéleteket hoztak. Gyakran elég volt egy jeges eső, ami a termést elverte, hogy a bűnöst keressék, akinek természetfeletti erőt tulajdonítottak. Emellett a boszorkányperek arra is jók voltak, hogy a nem kívánatos személyeket eltávolítsák.

Deutschlandsberg  Vármúzeuma

Deutschlandsberg Vármúzeuma

A Deutschlandsberg-i vár tipikus hely környezetben a borvidék dombjai között fekszik. A vármúzeum érdekes történelmi kiállításokkal várja a látogatókat, amelyek a kelta id?kb?l megmaradt emlékeket, fegyvereket mutatja be.

Ezt látni kell! - Riegersburg

Ezt látni kell! - Riegersburg

'Die stärkste Festung der Christenheit' - 'A kereszténység legerősebb erődítménye' - így nevezte Raimund Graf von Montecuccoli hadvezér a törökök elleni szentgotthárdi csata győztes vezére Riegersburg várát. A meredek bazaltszikla 482 m tengerszint feletti magasságban emelkedik, a völgyhöz képest pedig 200 m magasan. Tökéletes hely volt a várépítéshez, hiszen minden irányban nagy távolságokra lehet ellátni.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Feistritz vára

Feistritz vára

Der Turm wurde über rechteckigem Grundriß errichtet und mißt 12.5 x 8 Meter. Er stand ursprünglich frei im Burg/Schloßhof, bis er durch spätere Einbauten (Arkadehof und Treppenhaus ) mit den umliegenden Gebäuden verbunden wurde. In der Literatur wird der Turm - wohl wegen der ersten urkundlichen Nennung - in das 12. Jahrhundert datiert. Diese frühe Datierung kann aber einer baukundlichen Untersuchung nicht standhalten. Wer trotzdem Bauwerke des 12. Jahrhunderts sucht, findet sie in der Burgkapelle, an der bei Sanierungsarbeiten unter dem Verputz hochmittelalterliches Quadermauerwerk zum Vorschein kam.

Fürstenfeld - Pfeilburg

Fürstenfeld - Pfeilburg

A Pfeilburg vár Fürstenfeld városának legrégebbről megőrzött építménye. Nevét egykori tulajdonosainak egyikéről, Hans Pfeilbergről kapta, aki 1490-ben szerezte meg a várat, és a tíz évvel előtti, magyar támadás során súlyos károkat szenvedett vár átépítésébe kezdett. A 17. században a Pfeilburgban dohányüzemet rendeztek be. Az ódon falak ma egy múzeumnak adnak helyet.

Lonsperch várkastély, Deutschlandsberg

Lonsperch várkastély, Deutschlandsberg

Csodálatos fotók Deutschlandsberg várkastélyáról, a Lonsperch grófok várkastélyról, a vár környékéről, a Vármúzeum kiállítási tárgyairól, archeológiai leletekről, régi ékszerekről, fegyverekről, kelták idejéből származó tárgyakról, kínzóeszközökről, stb.

Múzeum Pfeilburg

Múzeum Pfeilburg

Pfeilburgban ma egy különösen érdekfeszítöen kialakított Museum kiállításai találhatóak, az ös- és korai történelemröl, a fürstenfeldi város történelméröl valamint a dohányiparról. Ezen kívül több gyüjtemény különbözö kiállításai találhatóak termeinkben.

Oberkapfenberg vára

Oberkapfenberg vára

1550 körül reneszánsz erőddé építik át. 1739-ben a Stubenberg-grófok elhagyják a várat és Wieden kastélyába költöznek a Mürz partjára. Oberkapfenberg vára üresen áll és romba dől. 1955-ben Stubenberg gróf megkezdi a felújítást és átépítést várhotellé. A régi vár romjait felhasználják az újjáépítés során. 1985-től Oberkapfenberg vára újra üresen áll. 1992-ben Kapfenberg városa megvásárolja a várat. Megalapítják az Oberkapfenberg Vára Egyesületet (Verein Initiative Burg Oberkapfenberg), amely irányítja a restaurálást, 1994-től a vár újra kedvelt kirándulóhely. A vár új kiállítása: Időutazás a kereszteslovagokkal és az alkímistákkal.

Pfeilburg múzeuma Fürstenfeld

Pfeilburg múzeuma Fürstenfeld

Fürstenfeld városának legrégebbi épületében, a Pfeilburgban található a város múzeum. A középkori várat több célból átalakították az évszázadok során. Volt benne dohánygyár, iskola, kórház, stb. Végül múzeumot rendeztek be a ma is csodálatos várépületben.

Hirdetés
Riegersburg hivatalos oldala

Riegersburg hivatalos oldala

Die stärkste Festung der ChristenheitStolz und mächtig thront die Riegersburg auf dem 482m hohen, steilen Vulkanfelsen, von dem sie das oststeirische Hügelland überblickt. Als unbezwingbar galt sie über Jahrhunderte, und noch heute flößt sie aufgrund ihrer imposanten Erscheinung Respekt ein. Das gibt Anreiz, die Riegersburg zu 'erobern': entweder zu Fuß über den von Jahrhunderten gezeichneten malerischen Weg durch die Burgtore und entlang der Befestigungsmauern oder in nur 90 Sekunden über den Schrägaufzug auf der Nordseite der Burg. Der Aufstieg wird mit einer eindrucksvollen Riegersburg - Luftaufnahme Aussicht belohnt.

Riegersburg: Vár a hegytetőn, boszorkány

Riegersburg: Vár a hegytetőn, boszorkány

Stájerország keleti részén, Rábafüzestől kb. 30 kilométerre áll a hegytetőn Riegersburg vára. Vannak ugyan jó kis lovagvárak közelebb is, de nemrégiben úgy találtuk, épp itt az ideje ezt is megnézni. Riegersburg vára egy 482 méter magas vulkanikus sziklára épült, de nyugi, egy darabig fel lehet menni kocsival, aztán a parkolóból lifttel a várhoz (egy útra 2 euróért, gyerekeknek féláron). Ha már az áraknál tartunk, a várba a belépő 9,5 felnőtteknek, 8,5 euró a nyugdíjasjegy és 7 a diák.

Thörl romantikus várromjai

Thörl romantikus várromjai

Schachenstein várrom: Steiermar legrégebbi fellegvára, 1464-1471-ig építették, egyik nyári rezidenciája és székhelye II. Johann-nak. Manapság lovagi tornák és kastély rendezvények megrendezésére kerül sor a vár előtt, régi szájkosarakkal és karizmokkal.

Történelmi élmények Thörlben

Történelmi élmények Thörlben

Thörl felett magasan találhatók Schachenstein romjai. A vár 1464 körül épült. Ez a vár Stájerország utolsó hegyre épült vára, amely egykor II. Johann Schachner St. lambrechti apát nyári rezidenciája és székhelye volt, róla kapta a nevét is.

Tuti menü