Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztriai várak képes leírás - Ausztriai várak.tlap.hu
részletek »

Ausztriai várak - Ausztriai várak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-varak.tlap.hu » Ausztriai várak
Keresés
Találatok száma - 7 db
Ausztriai várak

Ausztriai várak

Ezen az oldalon az általunk felkeresett várakról találsz fényképeket és rövid ismertetéseket. A várakat és várromokat mint kirándulási célpontokat mutatjuk be és saját élményeinkről számolunk be.

Bányavárosok

Bányavárosok

Csillagtúrák Burgenlandba, Szombathelyről. Ezen a háromnapos kiránduláson 2009. októberében vettünk részt. Nagyon sok látnivaló kínálkozott, de sajnos az idő, és az időjárás mindig közbeszólt. A második napon olyan párás, ködös, esős időnk volt, hogy a tájból szinte semmit sem láttunk. Első utunkon Városszalónak (Stadtschlaining) várát látogattuk meg. A főkapuhoz a várárok felett átívelő, 70 méter hosszú, boltíves híd vezet. A várban a kápolnát, és az Európai Békemúzeum kiállítását néztük meg.

Burgen und Schlösser in Österreich

Burgen und Schlösser in Österreich

Elektronikus könyv az osztrák várakról, várromokról, vármaradványokról és kastélyokról német nyelven, sok fotóval és képpel illusztrálva, az építményeket tartományok szerint rendezve mutatja be lexikon szerű feldolgozásban.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Ebidat

Ebidat

EBIDAT setzt sich aus den Kürzeln Europäisches Burgen-Institut und DATenbank zusammen. Es bedeutet also, dass es sich um eine Burgendatenbank handelt, die am EBI angesiedelt ist. Denn bis heute ist nicht bekannt, wie viele Burgen es in Deutschland gegeben hat, da allenfalls die verschiedenen Bundesländer über Datensammlungen verfügen, die zudem nach den denkmalpflegerischen Fachbereichen getrennt sind. Es fehlt aber eine bundesweite Koordinierung. Hier setzt das Europäische Burgeninstitut an, da mit dieser zentralen Einrichtung nun gute Voraussetzungen für eine kontinuierliche, überregionale und nicht personengebundene Erfassung von Burgen geschaffen ist.

Várak Ausztriában

Várak Ausztriában

Apró vár szabadtéri színpaddal és sörözővel, büfével. A vár ingyen megtekinthető. Felülről szép kilátás nyílik a közeli tóra. Az útjelző táblák gyakran Burgarena-ként jelölik. Az utolsó jobbra mutató tábla egy Spar áruháznál van, utána kis utcácskába kell befordulni, itt eléggé figyelni kell, nekünk sikerült elmenni mellette első alkalommal. Finkensteinből egyébként 40 perces túraútvonalon is fel lehet menni a várhoz.

Várak Ausztriában - Hetedhét ország

Várak Ausztriában - Hetedhét ország

Az oldalon megtalálható több száz ausztria vár. A kereső segítségével kereshetünk tartományok szerint is. A várakról hosszabb rövidebb leírás található képekkel és elérési adatokkal és egyéb hasznos információkkal.

Várak és kastélyok Ausztiában

Várak és kastélyok Ausztiában

Burgenland legjelenősebb kulturális műemléke, Eisenstadt városának jelképe, mely több mint 300 évig az Esterházy család fő lakhelye volt. A háromemeletes négy saroktornyos kastély Ausztria egyik legszebb épülete. A 14. században kezdték építeni, majd a barokk és a klasszicizmus jegyében kapott új külsőt. A kastély főbejáratát korinthoszi oszlopok díszítik. Belépésünk után tükrökkel övezett folyósón juthatunk be a kastély számos, gazdagon díszített termébe.

Tuti menü