Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karintia - ausztriai várak képes leírás - Ausztriai várak.tlap.hu
részletek »

Karintia - ausztriai várak - Ausztriai várak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-varak.tlap.hu » Karintia - ausztriai várak
Keresés
Találatok száma - 7 db
Burg Hochosterwitz

Burg Hochosterwitz

Die Burg Hochosterwitz, das geschichtliche Wahrzeichen Kärntens, hat ihrer gesamten Region den Namen gegeben. Sie ist durch ihre Lage auf einem steil aufragenden Felsen eine der auffälligsten Burganlagen Mitteleuropas und durch ihre 14 Tore, die den Aufstieg von der Ebene bis zum Gipfel sichern, eine der attraktivsten und meistbesuchten Burgen des gesamten deutschen Sprachraums.

Burg Landskron

Burg Landskron

In einer Urkunde vom 25. Juli 1351 wird 'Landskron' zum erstenmal genannt . 1355 sind die Habsburger die neuen Herren, 1392 an den Grafen von Cilli verpfändet. Von 1436 - 1447 waren die Herren von Stubenberg auf Landskron. Kaiser Maximilian I. schenkte Landskron 1511 den St.-Georgs-Ritterorden; 1542 brannte das Schloß ab und konnte vom Ritterorden nicht aufgebaut werden. Christoph Khevenhüller zu Aichberg kaufte am 8. Juli 1542 Landskron.

Burg Sommeregg - Foltermuseum

Burg Sommeregg - Foltermuseum

Középe-Európa legnagyobb kínzómúzeumának ad helyet a vár lovagterme körülbelül 1000 eredeti kiállítási tárggyal. Szöveges dokumentumok tanúskodnak a középkori és a korai újkor jogtudományának a történetéről.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Hochosterwitz vára

Hochosterwitz vára

A Wörthi-tótól és Klagenfurttól északra mintegy félóra autóút Karintia álomvára, a Hochosterwitz vár. A rendkívüli épület egy, a felszínből szabadon kiemelkedő sziklakúpon helyezkedik el. A 14 várkapu talán meghatározó szerepet játszott abban, hogy a várat az ellenség sohasem tudta elfoglalni. Napjainkban kényelmes sétaút, sőt még egy lift is vezet a várudvarba, ahol éttermet és vármúzeumot találunk.

Hochosterwitz vára Laundsdorfban

Hochosterwitz vára Laundsdorfban

Európa legjelentősebb kulturális emlékei és Ausztria legjobb állapotban megőrzött várai közé tartozik a St. Veittól néhány kilométernyire fekvő Launsdorfban található Hochosterwitz vára. A vár már messziről jól látható, hiszen egy 150 méter magas sziklán trónol.

Landskron vára

Landskron vára

A karintiai Landskron vár (Burg Landskron) Landskron településtől és így Villachtól is egy kicsit észak-keltere, St. Andrä település és az Ossiachsee közelében található, az erdős, 135m magas Felskegels hegytetőn. Zavaró lehet, hogy Ausztriában és Németországban is több Landskron nevű vár található, rögtön például nem messze innen Stájerországban Bruck an der Mur közelében.

Sommeregg vára

Sommeregg vára

Seebodenhez közel található Sommeregg közepes állapotban fennmaradt, kisebb fajta vára. A várban a középkori kínzási módszereket bemutató kiállítás van, amely az emberi jogok modernkori helyzetével is foglalkozik. A kiállítás igényes, a kirándulás során érdemes megnézni.

Tuti menü