Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Középkori lovagok és lovagrendek képes leírás - Ausztriai várak.tlap.hu
részletek »

Középkori lovagok és lovagrendek - Ausztriai várak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-varak.tlap.hu » Középkori lovagok és lovagrendek
Keresés
Találatok száma - 5 db
A sárkány lovagjai

A sárkány lovagjai

Hatszáz éve, 1408. december 12-én alapította Zsigmond király a Sárkányrendet. A lovagrend, amely az oszmánok és a szakadárok elleni harc mellett az uralkodó védelmét tűzte ki céljául, hamar népszerűvé vált. A király ügyesen használta ki az ebből adódó lehetőségeket: a tagok lelkesen támogatták Zsigmond hatalmi ambícióit.

Lovagok nyomában, Kollmitz várromja

Lovagok nyomában, Kollmitz várromja

Csodálatos gyalogtúra a Thaya völgyében. Az út részben a folyó mentén vezet, természetes ösvényeken és pallókon. Idilli falvakon át jut el a Raabs városától kb. 4 km-re délkeletre fekvő Kollmitz váráig. A Thaya egyik kanyarulatánál égbetörő, meredek sziklán emelkedő erődítmény, a Waldviertel egyik legnagyobb és legimpozánsabb várromja. A tornyokba ma is fel lehet menni. A látogatókat egy kisebb kiállítás is várja.

Sommeregg-i Lovagijátékok - Seeboden

Sommeregg-i Lovagijátékok - Seeboden

Lovagi tornával, középkori vásárral, mutatványosokkal várják a Millstatti tóhoz látogatókat Sommeregg-i várban augusztus elején. A lovagijáték során különges előadásban lehet részünk. Az előadáson nemcsak a bravúros lovagi technikákat élvezhetjük, hanem végigkövethetjük a jó, és a gonosz harcát, látványos elemekkel ötvözve. Az esti előadások végét mindig csodálatos tüzijáték követi.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Várvidéki históriák Németújváron

Várvidéki históriák Németújváron

Középkori lovagok, zenészek, csepűrágók, táncosok indulnak 2010. június 25-én, pénteken Szombathelyről Németújvár várába, ahol a Várvidéki Históriák című programjukkal lépnek el a Németújvári nyár nyitó rendezvényére érkező vendégek előtt.

Világi Lovagrendek

Világi Lovagrendek

A cikkben megismerhetünk három magyarországi lovagrendet: a Károly Róbert által alapított Szent György Lovagrendet, a Luxemburgi Zsigmond által életre hívott Sárkányrendet, illetve az Aranygyapjas rendet.

Tuti menü