Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Salzburg tartomány - ausztriai várak képes leírás - Ausztriai várak.tlap.hu
részletek »

Salzburg tartomány - ausztriai várak - Ausztriai várak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-varak.tlap.hu » Salzburg tartomány - ausztriai várak
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hohensalzburg vára

Hohensalzburg vára

Legfontosabb látnivalói a középkori hercegi szobák és a vármúzeum. A vár 1892 óta a Festunggasse-ról induló kötélvasúttal is kényelmesen megközelíthető. A több mint 900 esztendős építmény története a pápa és a király közötti konfliktus, a püspökkinevezés jogáért folytatott invesztitúraharc idejére nyúlik vissza.

Klammstein vára

Klammstein vára

A Gastein völgyének bejáratánál áll Klammstein vára, a Gastein legrégebbi történelmi építménye. A vármúzeumban a következő témák várják az érdeklődőket: a vár történelme, vadászat, ásványok, és a Gasteiner völgyön átvezető kereskedelmi út története. Résztvehetnek még a vendégek egy lovagi étkezésen, történelmi kerekasztal a korabeli zenével, valamint télen egy szánkózás, és Curling élményével lehetnek gazdagabbak.

Mauterndorf vára

Mauterndorf vára

A Romai idöben már húzódott a Központi Észak- Déli kereskedelmi út át a Magas -Taueren Mauterndorf - nál. A 13. században Kereskedelmi Piac védelmére a Salzburger Domkapitrl a Mauterndorf Várnál Mautálomást állitott fel. A Domuralkódója Burghard Von Weißpriach és Érsek - Püspök Leonard von Keutschach kibövittik Vár területét a 15. században.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Mesebeli várak - Hohenwerfen

Mesebeli várak - Hohenwerfen

Hohenwerfen mesebeli középkori várát meredek sziklafalra építették 1077-ben. Avár 155 méter magas sziklás csúcsról tekint le a Salzach folyó völgyére a Tennen- és a Hagen-hegységben. Salzburgtól délre kb. 40 kilométerre fekszik. Az 'Élményvár' ma számtalan látogatót fogad a világ minden tájáról.

Tuti menü