Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tirol és Vorarlberg - ausztriai várak képes leírás - Ausztriai várak.tlap.hu
részletek »

Tirol és Vorarlberg - ausztriai várak - Ausztriai várak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-varak.tlap.hu » Tirol és Vorarlberg - ausztriai várak
Keresés
Találatok száma - 7 db
Ehrenburgi vármúzeum

Ehrenburgi vármúzeum

Az Ehrenburgi váregyüttes négy várlétesítményével és váraival, körülölelve a tiroli hegységekkel, Tirol legszebb történelmi nevezetességeihez tartozik. A Ruine folyónál a régi falmaradványokat üveggel fedték le. Ebben az épületben, a régi Ehrenbergi szoros 'arenájában' helyezkedik el a Vármúzeum. Itt multimédia bemutatókat is tartanak. A körülbelül 770 éves időutazást a várőrök, mint kísérők, a technika segítségével mutatják be. Körülbelül egy órányi változatos és biztonságos gyalogúttal elérhető az Ehrenbergi rom, ahová nem kell belépőt váltani. A hegy csúcsán, nem messze a romtól, található egy kibővített várépítmény alapfala. Ide is ingyenes a belépés, ahonnan csodálatos a panoráma a Reuttener-medencére. Tipp: A gyerekprogramok közül talán a legizgalmasabb a kincskeresés a várban és környékén. A kincskereső -füzet a vár shopjában kapható.

Kufstein erődítménye

Kufstein erődítménye

A magyar történelem iránt érdeklődőknek Kufstein vára kihagyhatatlan úti cél! Az Inn partjának szikláin álló impozáns erődítmény eredete 1205-re vezethető vissza. I. Miksa császár 1504-ben építtette újjá, amikor is 26 ezer nm-es erődítménnyé alakíttatta át. Az erődítmény legnagyobbb érdekessége Kaiserturm (Császártorony), ahol azok a cellák vannak, amelyekben a magyar politikai foglyokat őrizték: Wesselényi Miklóst, Batsányi Jánost, Szentjóbi László, Teleki Blanka, Lövey Klára, Szulyovszky Menyhért és Kazinczy Ferenc. Itt raboskodott a 13. számú cellában 1857-1865 között Rózsa Sándor, a híres betyár is. A magyar állam emlékkiállítást rendezett be a 10-es cellában. A várban néprajzi múzeumot (Heimatmuseum) is megtekinthetünk. Az erőd udvarán látható a világ első, 1931-ben készített szabadtéri orgonája 4307 sípjával. Az orgona minden délben, júliusban és augusztusban 18 órakor is megszólal.

Kufstein és Rózsa Sándor?

Kufstein és Rózsa Sándor?

Bizonyára mindenki ismeri a híres betyár, Rózsa Sándor kalandos történetét, aki végigfosztogatta hazánkat. Azt azonban kevesen tudják, hogy Kufstein várbörtönében is raboskodott, és cellája mára már turistalátványosság lett.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Nauders

Nauders

Az erődítményt 1834 és 1840 között építették, egy lehetséges lombardiai és engadíni invázió ellen védte a völgyet. Ma Hadtörténeti Múzeum, a parkjában tankgyűjtemény látható. Az erődítmény Nauderstől 3 kilométerre északra fekszik, közvetlenül az autóút melett. Ma Ausztriának egyetlen olyan erődítménye, amely teljes egészében eredeti állapotában megmaradt. Háborús időkben kb. 400 katona állomásozott itt, békeidőben 40 katona őrizte a várat. Vezetéssel megtekinthető. Az erődítmény parkjában tankgyűjtemény található. Látható többek között egy orosz T-34/85, egy amerikai M-24, két PAK 52, egy Steyr Vadászpáncélos tank és egy nehéz gránátvető. A tankpark ingyenesen megtekinthető.

Schattenburg

Schattenburg

Az Ehrenburgi váregyüttes négy várlétesítményével és váraival, körülölelve a tiroli hegységekkel, Tirol legszebb történelmi nevezetességeihez tartozik. A Ruine folyónál a régi falmaradványokat üveggel fedték le. Ebben az épületben, a régi Ehrenbergi szoros 'arenájában' helyezkedik el a Vármúzeum. Itt multimédia bemutatókat is tartanak. A körülbelül 770 éves időutazást a várőrök, mint kísérők, a technika segítségével mutatják be. Körülbelül egy órányi változatos és biztonságos gyalogúttal elérhető az Ehrenbergi rom, ahová nem kell belépőt váltani. A hegy csúcsán, nem messze a romtól, található egy kibővített várépítmény alapfala. Ide is ingyenes a belépés, ahonnan csodálatos a panoráma a Reuttener-medencére.

Séta Kufsteinban

Séta Kufsteinban

Ausztriában az Inn folyó völgyében a Császár-hegységtől (Kaiserberg) átölelve, tavakkal szegélyezve, erdők s mezők találkozásánál fekszik egy hangulatos kicsi, de nyüzsgő város Kufstein. A város jelképe az erőd, amelynek masszív és tekintélyt parancsoló hideg falai között raboskodott több magyar történelmi személyiség.

Verseghy Ferenc  életrajza

Verseghy Ferenc életrajza

Raboskodása alatt zajlottak a Napoleon ellen vívott ütközetek, így többször szállították át más-más, osztrák területen fekvő várbörtönbe. Kufstein (1795-96), Graz (1796-97) és Brünn (1797-1804) börtöncelláiban csaknem tíz évet töltött.

Tuti menü